ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πρωτοποριακη θεραπεια ολικης προπτωσης ορθου PDF Εκτύπωση E-mail

   Ο χειρουργός Κωτίδης Ευστάθιος σε συνεργασία με την γαστρεντερογική ομάδα της Κλινκής Άγιος Λουκάς ανακοίνωσαν με μεγάλη επιτυχία τα αποτελέσματα της πρωτοποριακής θεραπείας ολικής πρόπτωσης του ορθού σε νεαρή ασθενή

που εφαρμόστηκε στην κλινική μας.

   Η πρόπτωση του ορθού είναι η παθολογική κατάσταση κατά την οποία το ορθό, το τελικό δηλαδή τμήμα του παχέος εντέρου βγαίνει έξω από τον πρωκτικό δακτύλιο κατά την προσπάθεια αφόδευσης, λόγω απώλειας της στήριξής του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποφράσσεται η έξοδος του εντέρου και να επιδεινώνεται η δυσκοιλιότητα του ασθενούς. Η θεραπεία περιελάμβανε καταρχήν συντηρητικά μέτρα και φυσιοθεραπεία που εφαρμόστηκαν από της γαστρεντερολογική ομάδα της κλινικής και στη συνέχεια χειρουργική επέμβαση η οποία περιελάμβανε στήριξη του ορθού και του πυελικού εδάφου με τη χρήση ειδικού πλέγματος και αφαίρεση τμήματος του παχέος εντέρου. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε λαπαροσκοπικά από τον κ.Κωτίδη και την ομάδα του με απόλυτη επιτυχία. Η διόρθωση της πρόπτωσης του ορθού και της χάλασης του εδάφους της πυέλου ήταν άμεση και πλήρης με ταυτόχρονη υποχώρηση της χρόνιας δυσκοιλιότητας της ασθενούς.

   Ο κ.Κωτίδης παρουσίασε στο συνέδριο την τεχνική, βίντεο της επέμβασης καθώς και τα αποτελέσματα της θεραπείας αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από το σύνολο των συνέδρων.

 

 

foroum-xeirourgikhs-2012

Share
 

Επιλογη γλωσσασ

GreekEnglish (United Kingdom)

LinkedIn

View Stathis Kotidis LinkdIn's profile on LinkedIn

Ανακοινωσεις

Υπολογισμοσ ΒΜΙ

Βάρος (σε kg)

Ύψος (σε cm)

BMI


BMI Categories:
* Λιποβαρής = 18.5
* Φυσιολογικός = 18.5–24.9
* Υπέρβαρος = 25–29.9
* Παχύσαρκος = 30 ή μεγαλύτερο

Facebook


Λαπαροσκοπικεσ επεμβασεισ

a3

Παχυσαρκια

a2

Ογκολογικη χειρουργικη

a1

Banner Κλινική Αγ.Λουκάς
Banner Θέμα από artiapix
Banner Eπισκεφτείτε μας στο youtube
Banner Επισκεφτείτε μας στο facebook

δημιουργήθηκε από την Artiapix  - Πολιτική δεδομένων - Όροι Χρήσης

 Connor Williams Authentic Jersey